Nyheter från Buysnus

Kardus Cincho

Kardus Cincho! 

Årets upplaga av Swedish Match lyx snus är äntligen här – Kardus Cincho, med tydliga toner av lakrits, torkad frukt och nypon. Som alla andra år släpps det endast 600 exemplar av detta snus och vi kommer endast att ha 30 stycken, så det är först till kvarn som gäller!

Tobaken i Kardusen 2012 kommer ifrån en liten by i västra Spanien vid namn Cincho, där av namnet Kardus Cincho. Tobaken är utvald med största omsorg, precis som tidigare år, allt för att snuset ska bli så lyxigt och perfekt som möjligt.

På slättmarkerna nedanför bergsmassivet Sierra de Gredos är tobaken odlad i en sandig men mineralrik jord, här har även plantorna fått torka i öppna lador. Man skördar dessa plantor hela tiden och använder endast tobaksbladet i tillverkningen.

I vanliga fall maler man tobaksplantan, men när det gäller Kardusen så skär man bladen vilket gör att snuset får en helt annan smak, kvalitet och nyans. Denna Kardus har en mörk svartaktig färg ton och snuset har en lite oljig konsistens. 

I år har detta exklusiva snus smaksatts av sherryn Cuco Oloroso som härstammar från det Andalusiska Jerez. Denna sherry har en nötaktigkaraktär med inslag av fikon, sultanrussin, lakrits och ljus sirap.


Kardus Cincho ...

Kardus Cincho! 

 

Fler nyheter Visa alla...